Vaak gestelde vragen

Vind hier een antwoord op FAQs. Antwoord niet gevonden? Aarzel niet contact met ons op te nemen.
Heb ik voorkennis nodig om aan een taalcursus deel te nemen?

Dat hangt af van welke taalcursus je wilt volgen. Voor een cursus op niveau Breakthrough A1 heb je geen enkele voorkennis nodig. Daarin starten we vanaf 0.
Wil je deelnemen aan een cursus Waystage A2, dan verwachten we dat je taalvaardig bent op het niveau Breakthrough A2. Cursisten die zich inschrijven voor een cursus Treshold B1 moeten de vreemde taal op het niveau Waystage A2 beheersen. Lees hier meer over de verschillende taalvaardigheidsniveaus binnen het Europees Referentiekader voor Talen.

Ik kan mijn taalvaardigheidsniveau niet inschatten. Kan ik een niveautest afleggen?

Ja hoor, dat kan. Je kan er hier een aanvragen. Wij organiseren dan een niveautest voor jou op ons open leerplatform. De test vraagt ongeveer 20 minuutjes tijd.

Hoeveel uur moet ik studeren?

We begrijpen dat onze cursisten onze taalcursussen volgen bovenop hun dagtaak en dat het niet voor de hand ligt om elke dag te studeren. Voor de meeste van onze taalcursussen gaan wij ervan uit, dat de cursisten 1 à 2 uur per week moeten spenderen aan herhaling en zelfstudie. Eén uur per week is een minimum, twee uur per week is mooi.

Moet ik een examen afleggen?

Nee, een echt examen is niet voorzien in onze cursussen. Wel organiseren wij de voorlaatste les een indicatieve toets. De bedoeling van die toets is jou inzicht te geven in de vooruitgang die je hebt geboekt en om eventuele werkpunten aan te geven. Wij vinden het belangrijk dat je als cursist weet wat je hebt bereikt.

Hoe goed moet ik Frans spreken om aan een conversatieworkshop te kunnen deelnemen?

Om aan een conversatieworkshop Frans deel te nemen heb je minimum een niveau Waystage A2 van het Europees Referentiekader voor Talen bereikt. Bij voorkeur ben je reeds gevorderd tot op het niveau B1 Treshold. Spreken is wellicht het moeilijkste onderdeel van elke taal. Daarom heb je al een behoorlijke kennis nodig om te kunnen converseren in het Frans. Twijfel je aan je eigen taalvaardigheid? Neem dan contact met ons op. Het is mogelijk voor aanvang van een cursus een niveautest af te leggen.