Cursus Duits volgen

Volg een cursus Duits om beter te communiceren met je zakenpartners en professioneel te groeien

Beter communiceren en beter zaken doen dankzij een cursus Duits

Een cursus Duits volgen is een goed idee. Duitsland is nog steeds een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste, economie in Europa. Duitsland is bovendien een buurland en een belangrijke handelspartner van België. In ons land is de kennis van het Duits zakelijk gezien dus heel interessant. Een cursus Duits volgen maakt het je mogelijk beter te communiceren en dus ook beter zaken te doen met Duitstalige zakenpartners.
Duits is uiteraard niet alleen de nationale taal van Duitsland, maar ook in Oostenrijk en delen van Zwitserland wordt het Duits gesproken. Wellicht is het Duits minder verspreid in de wereld dan het Frans en het Engels, maar toch blijft het een belangrijke taal voor de Belgische economie. Tal van Duitse multinationals die in België een vestiging hebben, kiezen als interne voertaal in hun Belgische tak immers steeds meer voor de eigen Duitse taal. Daarenboven werken vele Belgische KMO’s in onderaanneming voor Duitse bedrijven. De communicatie tussen de Duitse opdrachtgever en de Belgische onderaannemer verloopt heel vaak in het Duits.

Modulaire cursusopbouw

Een cursus Duits van miQipo wordt modulair opgebouwd. Je kunt bij ons Duits leren zonder enige voorkennis. Als je echter al een opleiding Duits gevolgd hebt en al wat voorkennis opgebouwd hebt, dan kun je instappen in het modulaire systeem op je eigen niveau. Om jouw kennisniveau voor de aanvang van je cursus te bepalen, maakt miQipo gebruik van het Europees Referentiekader voor Talen. Dat kent zes verschillende niveaus, gaande van absolute beginner tot moedertaalspreker.

Types taalcursussen om Duits te leren

Open taalcursus

Een cursus Duits kun je bij miQipo volgen als open cursus. Je leert dan Duits samen met medecursisten uit andere bedrijven en organisaties met eenzelfde taalvaardigheid als jij in onze lokalen in Zonhoven of op een centrale, vlot bereikbare plaats in België.

In-company cursussen

Een andere optie voor je Duitse cursus is een in-company cursus. In dat geval volg je je cursus Duits samen met collega’s uit jouw bedrijf of organisatie in jullie eigen bedrijf. miQipo's docenten komen dan naar jullie toe om jullie de Duitse les te geven.

Privéles Duits met 1-op-1 coaching

Als je een erg drukke of wisselende agenda hebt en Duitse les volgen samen met je collega’s of in een open cursus moeilijk is, dan kun je ook opteren voor een cursus met 1-op-1 coaching. In deze privélessen volg je Duits in je eigen tempo en kun je de agenda afstemmen met je docent.

Cursus conversatie

Heb je Duits gevolgd , maar heb je je spreekdrempel nog niet overwonnen? Of wil je gewoon je kennis van het Duits onderhouden? In dat geval kun je bij miQipo een conversatieworkshop Duits volgen. Je krijgt in zo’n cursus conversatie Duits volop de gelegenheid om je Duits te oefenen! Vlot Duits leren spreken, echt waar, het kan!

Een cursus Duits volgen is altijd een goed idee en miQipo zorgt ervoor dat jij op een aangename en efficiënte manier Duits kunt leren. Een cursus Duits vergroot zeker jouw professionele opportuniteiten. Maak er dus gebruik van!

Brandenburg gate cursus Duits

Vragen over onze taalcursussen?