In de jeugdjaren leert een mens elk jaar enorm veel bij op school en tijdens het beoefenen van hobby’s. Na het afsluiten van het secundair of hoger onderwijs daalt de leergierigheid van mensen echter drastisch. Op de werkvloer leert men wel vakspecifieke theorie en taken, maar deze zijn zelden echt bruikbaar in het dagelijkse leven. Bij miQipo willen we levenslang leren stimuleren met zakelijke taalcursussen op maat. Deze bevorderen niet enkel je prestaties op het werk, maar ook je taalvaardigheid in het dagelijkse leven. Een nieuwe taal leren is dus de perfecte vorm van efficiënt levenslang leren.

Levenslang leren is meer dan zomaar volwassenenonderwijs volgen

Door de snelle technologische ontwikkelingen van de 21e eeuw is levenslang leren cruciaal. Doe je niet aan levenslang leren, raak je hopeloos achterop. Levenslang leren is echter niet zomaar bijscholen. Het is een vorm van persoonlijke zelfontwikkeling. Daarom moeten de aangeboden cursussen aangepast worden aan de bezigheden en levensstijl van de volwassenen. Iets wat we bij miQipo goed door hebben. We helpen je een taal beheersen zodat je deze kan inzetten op het werk, maar ook in het dagelijkse leven.

 

Zelfontwikkeling op het werk én in het dagelijkse leven

Bijscholen is een mooie manier om jezelf te ontwikkelen binnen je vakgebied. Je leert er nieuwe inzichten en technieken binnen je beroep, waardoor je jezelf beter maakt in wat je doet. De taalcursussen van miQipo doen net dat: een taal aanleren op zo’n manier dat je beter presteert op het werk. Een extra taal is in zowat elke branche een groot voordeel. Daarenboven zijn de taalcursussen van miQipo op maat van jouw vakgebied, waardoor je specifiek beter wordt in wat je doet. Door een taal te leren met het oog op jouw werkactiviteiten, verbetert je algemene taalkennis ook automatisch, waardoor je ook op vakantie makkelijk een vreemde taal kunt spreken en begrijpen.

 

Levenslang leren om carrière te maken

Stilstaan is achteruitgaan. Als je jezelf niet ontwikkelt in je carrière, zul je voorbijgestoken worden door mensen die dat wel doen. Een taalcursus volgen is een duurzame vorm van levenslang leren die in veel branches van pas kan komen, ook na een carrièreswitch dus. Je cv wordt aangevuld met een nieuwe taal en je bent gewapend voor de uitdagingen die je carrière met zich meebrengt.

Tegenwoordig wordt er bij sollicitaties steeds vaker gevraagd naar talenkennis. Een vreemde taal beheersen is een groot pluspunt. Een nieuwe taal leren helpt je dus niet enkel beter worden in je huidige job, maar biedt je ook kansen om carrière te maken op langere termijn.

Vakspecifieke taalcursussen

Wil je jezelf beter maken in jouw specifieke branche? Dan kun je bij miQipo een thematische workshops volgen. Deze hebben we speciaal ontwikkeld voor werknemers die zichzelf willen ontwikkelen in een specifieke activiteit. Je kunt er je prestaties mee bevorderen als je al in de branche zit, of je perfect voorbereiden voor een nieuwe job. Dit zijn de thematische workshops van miQipo:

Elke thematische taalworkshop is beschikbaar in het Frans en in het Duits. Andere talen zijn ook beschikbaar op aanvraag.

Door verschillende soorten taalcursussen aan te bieden (open taalcursussen, privélessen, thematische workshops, conversatieworkshops enzovoort) willen we iedereen de kans geven om een nieuwe taal te leren voor op het werk.

 

Heb je interesse in een van de taalcursussen van miQipo? Dan kun je ons altijd contacteren of een prijsaanvraag doen. Direct inschrijven? Dat kan ook via deze link!

 

Geef een reactie