De taalkennis van zowel het Nederlands als vreemde talen gaat er in Vlaanderen de laatste jaren erg op achteruit. Dat is geen goed nieuws, zeker niet voor jonge ondernemingen en ondernemingen die willen uitbreiden. Een goede talenkennis kan immers een grote troef zijn van je bedrijf. Kennis van vreemde talen doet je bedrijf makkelijker en sneller groeien. Hier is waarom.

 

Betere communicatie in binnen- en buitenland

Een goede talenkennis resulteert logischerwijs in betere communicatie. Conversaties verlopen vlotter en er gebeuren minder misverstanden. Betere communicatie resulteert in efficiënter werk en een betere werksfeer. Ook naar klanten en zakenpartners toe vormt een goede taalkennis een voordeel. Je bedrijf komt professioneel over.

Dat geldt ook voor communicatie in een vreemde taal. Een goede kennis van een vreemde taal zorgt ervoor dat je sneller en beter kunt communiceren met anderstalige klanten, zakenpartners of leveranciers. Staat er een Franstalige leverancier aan de poort? Dan verloopt alles veel makkelijker als deze aangesproken kan worden in correct Frans. Met een sterke taalkennis van een vreemde taal kun je ook buitenlandse zakenpartners charmeren en makkelijker overtuigen om met jouw bedrijf in zee te gaan.

taalkennis in je bedrijf

Groter bereik door een uitgebreide taalkennis

Een tweede voordeel van een goede kennis van een vreemde taal is dat je meer mensen kunt bereiken. E-mails sturen of bellen in een vreemde taal vormt geen probleem. Je kunt je product of dienst perfect aanbieden in het buitenland. Zo heeft je bedrijf meer potentiële klanten en vergroot het zijn naambekendheid.

De taalcursussen van miQipo zijn zo opgebouwd dat ze specifiek gericht zijn op jouw activiteit. Je leert de gangbare uitspraken, termen en zinnetjes die nodig zijn in de branche van jouw bedrijf. We bereiden je voor op de telefoontjes en e-mails die je kunt krijgen van klanten, leveranciers of zakenpartners.

 

Snelheid en efficiëntie dankzij sterke taalkennis

Als je een e-mail ontvangt in een vreemde taal, kun je deze door een vertaalmachine laten vertalen. Perfect zal deze vertaling niet zijn, maar je zal de boodschap er wel uit kunnen halen. Ook het antwoord kun je aan de hand van een vertaalmachine opstellen, maar deze zal zelden of nooit helemaal correct zijn, waardoor je antwoord voor misverstanden kan zorgen en onprofessioneel overkomt.

Door een taalcursus te volgen en een betere taalkennis te ontwikkelen, kun je buitenlandse klanten sneller en beter antwoord geven, wat op zijn beurt voor meer klanten en betere zakenbanden zorgt.

Onthaal in een vreemde taal

Een taalcursus volgen voor een oplossing op lange termijn

Hoe meer je bedrijf groeit, hoe meer kans op anderstalige klanten. Bij vragen, opmerkingen of prijsaanvragen in een vreemde taal kun je steeds een vertaalbureau of -machine gebruiken, maar dit kost vaak wat tijd. De kwaliteit van de vertalingen van een online vertaalmachine laat dan nog eens vaak te wensen over.

Een taalcursus volgen helpt je om snel en efficiënt te communiceren in een andere taal. Bij miQipo snappen we dat ondernemers, maar ook werknemers, vaak niet de tijd hebben voor een lange taalcursus. Daarom bieden wij taalcursussen op maat waarin we toespitsen op jouw specifieke activiteiten. Zo krijg je de algemene taalkennis mee én ben je voorbereid op het implementeren van de taal binnen je job.

 

Thematische taalworkshop

Voor wie een taal wil leren voor zeer specifieke situaties, organiseren we bij miQipo thematische taalworkshops. Hierin leer je een taal te gebruiken in een specifieke situatie, zoals het versturen van een e-mail of bij het onthaal van anderstaligen. Perfect om een taal snel te kunnen inzetten in je onderneming, en de vruchten van de verworven taalkennis te plukken.

 

Een goede taalkennis is dus een grote troef voor ondernemers en hun personeel. Een vlotte communicatie in een vreemde taal kan voor meer bereik en dus ook meer klanten zorgen. Daarnaast zorgt het voor een professionele uitstraling en efficiënt werk.

 

Wil je meer info over onze taalcursussen? Stuur een mailtje naar info@miqipo.com. We helpen je graag verder.

Interesse in een taalcursus of een thematische workshop? Schrijf je in of doe een prijsaanvraag op www.miqipo.com.

Geef een antwoord