miQipo taalcursussen

Afgelopen zomer bereikten de sociale partners in het aanvullend paritair comité 200 (PC200) een nieuw sectorakkoord. Dit akkoord bevat nieuwe regels om de koopkracht te doen toenemen. Daarnaast zijn er ook veranderingen omtrent opleidingen voor de permanente vorming en bijscholing van werknemers.

Meer opleidingsdagen organiseren

De nieuwe overeenkomst van het paritair comité 200 verhoogt het aantal opleidingsdagen die een werkgever moet aanbieden aan zijn werknemers. Het exacte aantal hangt af van het aantal werknemers in het bedrijf.

Bedrijven met minder dan 10 werknemers moeten zo 4 opleidingsdagen organiseren. Voor grotere bedrijven zal het aantal verplichte opleidingen de komende jaren opgetrokken worden tot 5 of 7.

 

miQipo taalcursus volgen

Taalcursus als opleiding voor paritair comité 200

Meer opleidingsdagen dus. Maar hoe vul je deze in? Wij doen een voorstel: organiseer een taalcursus. Een taalcursus is relevant in zowat alle sectoren. Goed kunnen communiceren met anderstalige klanten en partners is immers een van de grootste troeven die een bedrijf anno 2020 kan hebben. En werknemers worden er blij van, omdat ze hun job gemakkelijker kunnen uitvoeren. Stamelen en stotteren aan de telefoon in een andere taal, je klant of leverancier niet begrijpen en zo fouten maken? Dat is toch gewoon vervelend … en bovendien helemaal niet nodig.

Een taalcursus bij miQipo is steeds op maat van jouw activiteiten. Moet er iemand op het werk telefoneren met Franstalige klanten? Dan is de Franse taalcursus daar perfect op toegespitst. Krijg je wel eens bezoek van Duitstalige partners in je bedrijf? Tijdens een miQipo taalcursus leren je werknemers aan het onthaal zakelijk converseren én wat smalltalk in het Duits. Kortom, je werknemers leren specifiek wat nodig is voor hun job.

 

Hoeveel kost een taalcursus?

De prijs van een miQipo taalcursus hangt onder andere af van de taal en de frequentie. Via ons prijsaanvraagformulier kun je makkelijk alle nodige gegevens ingeven. Je ontvangt snel een duidelijke prijs voor jouw taalcursus.

Wat we nu wel al kunnen meegeven, is dat Vlaamse kmo’s tot 30% subsidies krijgen op miQipo taalcursussen. We zijn namelijk erkend dienstverlener van de Vlaamse kmo-portefeuille. Vlaanderen springt dus financieel bij om jouw werknemers op te leiden. Neem voor meer info zeker contact met ons op.

 

Een taalcursus organiseren als opleiding voor PC 200?

Interesse in een taalcursus voor jouw werknemers? Doe een prijsaanvraag via ons formulier of neem contact op. We helpen je graag verder.